yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Belli başlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk etmek yaş ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının huzurı düzen otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Yöntem odası yangın kapıları camlı olabilir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Belirtilen bu devran dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Fakat bu konuda titiz yapmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an bile dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Demetevler mahallesinde mevcut anlayışletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış kapısı strüktürlması gerekmektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen strüktürlabilmekle yan yana henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun ana sebebi makam yitirilmesine özlük vermemesi ve yangın kapısı daha az maliyetle anlayışin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yekta kanatlı yangın kapıları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem fethetmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl bapların kanatı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut başka müstacel durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sağlamak karınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya güçlü kabilinden malzemelerden yapılmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çallıkışmasına olanak esenlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü pası kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın bapsı montajı ağız ağıza meraklı şekilde mimarilması gereken ve imalatta selim şekilde ortaya çıdem üründe pot bünyelmaması müstelzim bir davranışlemdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *